1033, Bp. Huszti út 34

Ha felkeresnél minket

+36 1 452 4645

Ha hívnál minket

solar@hrp.hu

Ha írnál nekünk

Megújuló energia egyenesen a napból

Napelem panelek

A fenntartható jövő jegyében

Napelemes rendszerek, napelem panelek

Hazánkban is egyre jobban elterjedtek napelemes rendszerek. A rendszer alapját képző napelem panelek – melyeket jellemzően az ingatlanok tetőzetére, vagy földi állványokra szerelnek – olyan innovatív eszközök, amelyek képesek a Nap sugárázását villamos energiává alakítani. Az ily módon megtermelt energia – a földrajzi elhelyezkedéstől, napszakoktól és időjárástól azért persze függően – de végtelen mennyiségben áll rendelkezésre. A napenergia ily módon történő felhasználása nem kerül pénzbe és nem szennyezi a környezetet sem, hiszen nincs károsanyag kibocsátás működés közben.

A napelemek működése

Hogyan működnek a napelem panelek?

A napelem panelek cellákból épülnek fel. Ezeket a cellákat – melyből akár 156 db is lehet egy napelem panelen – éri a nap elektromágneses sugárzása, melyből elektrokémiai reakció révén egyenáram termelődik. Az egyenáramot (DC) a rendszer lelkébe, a solar inverterbe vezetjük, ami átalakítja azt váltakozó árammá (AC). Ezt a váltóáramot pedig immár a háztartáson belül bármire felhasználhatjuk elektronikai eszközeinkkel, berendezéseinkkel. A megmaradt, fel nem használt villamos energiát betáplálhatjuk a lokális áramszolgáltató rendszerébe, és elszámoltathatjuk azt. Lehetséges továbbá „szigetüzemű” működés is, mely esetében a termelt áramot akkumulátorokban tároljuk. Ez azonban csak indokolt (közüzemtől távol eső felhasználás) esetben jellemző, hisz az akkumulátor plusz kiadást jelent.

Napelem felhasználási területek

Villanyszámla kiváltása napelemmel

Lakossági szegmens

Lakossági szegmens

A napelem panelek segítségével az otthon áramellátása teljes mértékben megoldható válik. Megtérülő, hosszú évtizedekig működő megoldás, ami ráadásul növeli az ingatlan értékét is.

Napelem cégek számára

Vállalati szegmens

Vállalati szegmens

A napelem rendszer zöld energiára épülő, biztosan megtérülő, hosszútávó megoldás üzlethelyiségek, vállalati ingatlanok és nonprofit szervezetek áramigényeinek ellátására.

Hosszútávú, biztos jövedelmezőség

Befektetési szegmens

Befektetési szegmens

Befektetőként kiváló környezettudatos lehetőség lehet napelem parkok telepítésébe vágni, amennyiben hosszú távú, fix hozamot biztosító beruházásban gondolkodunk.

Zöld energia mindenkinek

Közüzemi szegmens

Közüzemi szegmens

A sok-sok megawattos napelemek parkok létesítésével lehetőség nyílik a szolgáltatók számára tiszta, megújuló energiát biztosítani közüzemi ügyfeleik számára.

Világelső a zöld energiában

Risen Energy napelem panelek

A Risen Energy a világ egyik vezető napelem panel gyártója, a napenergia-ipar úttörői közé tartozik.  Nemcsak TIER 1 besorolású, kiemelkedő hatékonyságú napelem paneleket gyártanak, hanem komplett üzleti megoldásokat szállítanak az energiaszektor minden szegletébe – mind a lakossági, a vállalati, a közüzemi és a befektetési szegmens számára is.

A nagymúltú vállalat 1986-ban kezdte működését, majd 2010-ben kezdte el kiterjeszteni globálisan a szolgáltatásait. Élen járnak a kutatás és fejlesztés területén, a tökéletes minőségre törekszenek és nagy hangsúlyt fordítanak a hosszútávú terméktámogatásra is. Ennek köszönhetően a Risen Energy versenytársai között a legjelentősebb és legköltséghatékonyabb vállalattá nőtte ki magát. Stabil pénzügyi háttérük és a tiszta energia iránti maximális elhivatottságuk miatt is ideális választás lehet a gyártó termékeit választani.

Éppen ezért a HRP Solar üzletága partneri megállapodást kötött Risen Energy CO. LTD -vel, így 2021 májusától hatalmas készlettel állunk rendelkezésre Risen napelem panelek magyarországi forgalmazójaként.

Risen Energy Titan S széria

Risen Energy RSM40-8-405M Mono 405W napelem panel

2021-ben debütált a Risen Energy legújabb, nagy hatékonyságú napelem panel szériája: a Titan S.
A Titan S széria, 405W-os modellje 210 mm-es nagyméretű, szilíciumlapkákon és PERC-cellákon alapul, utóbbiból egy panelen 120 db-ot találhatunk. A PERC technológiával készített napelem cellák felépítése teljesen eltér a hagyományos napelemekétől, működésük sokkal hatékonyabb. A panel monokristályos kialakítása révén az egységteljesítmény is sokkal nagyobb a polikristályos napelemekhez képest. Ennek köszönhetően helyigénye is jóval kedvezőbb, így végeredményben kevesebb napelemet panelt kell telepítenünk. A panel maximális hatékonysága 21,1%, ami kiemelkedőnek számít a piacon. A maximális rendszerfeszültség 1500VDC.

Kiemelt tulajdonságok:

Risen Energy Titan S széria

Risen Energy RSM110-8-545M Mono 545W napelem panel

2021-ben debütált a Risen Energy legújabb, nagy hatékonyságú napelem panel szériája: a Titan.
A Titan széria, 545W-os modellje 210 mm-es nagyméretű, szilíciumlapkákon és PERC-cellákon alapul, utóbbiból egy panelen 110 db-ot találhatunk. A PERC technológiával készített napelem cellák felépítése teljesen eltér a hagyományos napelemekétől, működésük sokkal hatékonyabb. A panel monokristályos kialakítása révén az egységteljesítmény is sokkal nagyobb a polikristályos napelemekhez képest. Ennek köszönhetően helyigénye is jóval kedvezőbb, így végeredményben kevesebb napelemet panelt kell telepítenünk. A panel maximális hatékonysága 20,9%, ami kiemelkedőnek számít a piacon. A maximális rendszerfeszültség 1500VDC.

Kiemelt tulajdonságok:

Risen Energy Titan S széria

Risen Energy RSM130-8-435M Mono 435W Fekete keretes napelem panel

2021-ben debütált a Risen Energy legújabb, nagy hatékonyságú napelem panel szériája: a Titan .
A Titan széria, a ,,The King of Rooftop„-nak nevezett 435W-os modellje PERC-cellákon alapul, utóbbiból egy panelen 130 db-ot találhatunk. A PERC technológiával készített napelem cellák felépítése teljesen eltér a hagyományos napelemekétől, működésük sokkal hatékonyabb. A panel monokristályos kialakítása révén az egységteljesítmény is sokkal nagyobb a polikristályos napelemekhez képest. Ennek köszönhetően helyigénye is jóval kedvezőbb, így végeredményben kevesebb napelemet panelt kell telepítenünk. A panel maximális hatékonysága 21,7%, ami kiemelkedőnek számít a piacon. A maximális rendszerfeszültség 1500VDC. Mérete: 1894×1096×30mm – 22,5 kg.

Kiemelt tulajdonságok:

Innováció a megújulóenergia-piacon

DAH Solar napelem panelek

A DAH Solar-t 2009 ben alapították, Jelenleg évi 2 GW PV-Modul, és 1 GW Solar Cell éves gyártási kapacitással rendelkezik. PV-Modulok fejlesztése,és gyártására mellett, PV erőmű építésével, üzemeltetésével és karbantartásával is foglalkozik.

A DAH Solarnál mindig a minőségen, az új alkotáson, a kutatáson van a hangsúly, törekedve arra, hogy értékesebb A-kategóriás minőségű napelemeket vigyenek a piacra és partnereikkel osztozhassanak az előnyökben, sikerekben.

Keret nélküli kialakítás a szennyeződések megelőzésére

DAH Solar DHM-54X10-FS-410W Mono 410W napelem panel

A DAH Solar kínai panelgyártó újdonsága a tetőre telepíthető napelemes modul, amely esővíz segítségével képes megszabadulni a felületén lévő szennyeződésektől, ily módon nincs szükség beavatkozásra, hogy lekerüljön a napelemekről a felhalmozódó por. A rendszerben az elülső oldal keret nélküli, ami a csapadék elvezetését szolgálja. A megoldással csökkenhet a karbantartási beavatkozások száma, illetve a forrópontok kialakulásának esélye. Az eszköz -40 és +85 Celsius-fok között képes működni.

A DAH Solar a modulokat 25 éves teljesítménygaranciával és 12 év termékgaranciával kínálja. Az első évben a degradáció mindössze 2 százalék, 25 év alatt pedig a névleges teljesítmény 84,8 százaléka alá nem csökkenhet.

A gyártó Full Screen (keret nélküli) 410W-os modellje 1722×1134×32mm méretű, szilíciumlapkákon alapul, egy panelen 6X18 cellát találhatunk. A panel monokristályos kialakítása révén az egységteljesítmény is sokkal nagyobb a polikristályos napelemekhez képest. Ennek köszönhetően helyigénye is jóval kedvezőbb, így végeredményben kevesebb napelemet panelt kell telepítenünk. A panel maximális hatékonysága 21%, ami kiemelkedőnek számít a piacon. A maximális rendszerfeszültség 1500VDC.

Harmadakkora cellák az áramveszteség csökkentéséért

DAH Solar DHT-M60X10-460W Mono 460W napelem panel

A DAH Solar kínai panelgyártó másik újdonsága egy olyan napelem panel, amely a hagyományos cellamérettől eltérően 1/3-ad akkora méretű cellákat tartalmaz így a maximális rendszeráram is mindössze 8.71A. Ezzel technológiai megoldással áthidalhatóak a magas rendszeráram okozta esetlegesen fellépő problémák és csökkenthető az áramveszteség. Az eszköz rendkívül ellenálló a zord időjárási körülményeknek, -40 és +85 Celsius-fok között is képes működni.

A DAH Solar a modulokat 25 éves teljesítménygaranciával és 12 év termékgaranciával kínálja. Az első évben a degradáció mindössze 2 százalék, 25 év alatt pedig a névleges teljesítmény 84,8 százaléka alá nem csökkenhet.

A DAH Solar DHT-M60X10 460W-os modellje 1903×1134×30mm méretű, egy panelen 6X30, azaz összesen 180 cellát találhatunk. A panel monokristályos kialakítása révén az egységteljesítmény is sokkal nagyobb a polikristályos napelemekhez képest. Ennek köszönhetően helyigénye is jóval kedvezőbb, így végeredményben kevesebb napelemet panelt kell telepítenünk. A panel maximális hatékonysága 21,3%, ami kiemelkedőnek számít a piacon. A maximális rendszerfeszültség 1500VDC.

Nincs por és szennyeződés a felületén, ezáltal növeli az energiatermelést

DAH Solar DHM-54X10-FS(BB)-405W - Full Screen Full Black monokristályos napelem panel

A DAH Solar kínai panelgyártó újdonsága a tetőre telepíthető keret nélküli tiszta fekete 405W-os napelemes modul, amely esővíz segítségével képes megszabadulni a felületén lévő szennyeződésektől, ily módon nincs szükség beavatkozásra, hogy lekerüljön a napelemekről a felhalmozódó por. A rendszerben az elülső oldal keret nélküli, ami a csapadék elvezetését szolgálja. A megoldással csökkenhet a karbantartási beavatkozások száma, illetve a forrópontok kialakulásának esélye. Az eszköz -40 és +85 Celsius-fok között képes működni.

A DAH Solar a modulokat 25 éves teljesítménygaranciával és 12 év termékgaranciával kínálja.

A panel maximális hatékonysága 20,74 %, a maximális rendszerfeszültség 1500VDC. A gyártó Full Screen (keret nélküli) Full Black (tiszta fekete) 405W-os modellje 1722×1134×32mm méretű, szilíciumlapkákon alapul, egy panelen 6X18 cellát találhatunk és a súlya : 22 kg.